Vintertjej


Så här såg det ur förra vintern när Tova satt i snön för första gången. Jag har suttit och jobbat lite med foton idag (Tova har varit så himlans duktig och snäll idag) så jag måste visa ett par här. Har klippt ihop dem för framkallning till mormor och farmor så att det inte blir typ 200 kort att framkalla :-) Och så har vi också tittat på friidrott idag och klappade händerna ikapp när Stefan Holm skulle hoppa. Synd att det bara blev 4 plats. Nu är klockan 11 och jag har min "ensamma" timme. Brukar gå och lägga mig till tolv för att få sova 8 timmar och det är så skönt att ha en timme att grejja på. Brukar jobba med foton, blogga eller skissa på scrap LO's. Jag har många skisser, nu gäller det att framkalla bilderna så att jag kan scrappa dem också :-) 

Vintertjej

Randen

Lite gamla bilder som jag suttit och redigerat idag, hon är så söt här tycker jag !

Randen

Nya kläder

Nya kläder

Nu är sommarkläderna undanlagda och höstkläderna hittat in i garderoben. Och Tova har ju aldeles nya höstkläder ! Fina manchesterbyxor  (rea HM) och tröja från Pop ( vinterrean). Både nyduschad och nya kläder, det är sällan hon är så ren ;-)

Klockan 20

Tyvärr så missade jag det sista kortet, men klockan 20 är det välling, tandborste och sova. Igår lärde sig Tova härma sitt första djur ! "vad säger tigern ? - Grrrrrrrr"

Klockan 19

Klockan 19
Tittar när pappa lagar mat.

Klockan 18

Klockan 18

PAPPA är hemma ! Vilken lycka :-)

Klockan 17

Klockan 17

Middagsdags. Jag kan äta själv JÄTTEBRA nu !

Klockan 16 Bild 2

Klockan 16 Bild 2

Hjälpa mamma plocka upp varorna - jätteduktig !

Klockan 16 Bild 1

Klockan 16
Hemma från affären.

Klockan 15

Klockan 15

Promenad till affären.

Klockan 14

Klockan 14

Mammabus i stora sängen... det blev inte så lång middagslur idag.

Klockan 13

Klockan 13

Sover sött..

Klockan 12

Klockan 12

Lunch dax ! Ägg, sojafile, gurka och majonäs -mums !

Klockan 11

Klockan 11

"Telefonjaga" med mamma. Buskul !

Klockan 10 bild 2

Klockan 10 bild 2

Tova gör bus när mamma diskar... Får INTE leka med skivorna..

Klockan 10 bild 1

Klockan 10 bild 1
mamma diskar

EFIT -morgonflicka

morgonflicka

Jag blev så inspirerad att själv göra en EFIT - ett foto i timmen. Det blev sissodär med exaktaklockslag, men på ett ungefär i alla fall. Här är första bilden Kl 9. Morgonflicka fortfarande i pyjamas.

Bokhyllan

Bokhyllan

Böckerna och cd-skivorna ligger väldigt risigt till nu förtiden. Det blir mycket AJAJ Tova inte skivorna. Fast när hon får tag i en så håller hon iden och sjunger -oooooooo och det är ju sött så att hjärtat smälter. Hon är otrolig intresserad av musik och börjar digga så fort hon hör en ton nästan. Till och med diskmaskinsdunket är tillräckligt för att gunga med med hela kroppen :-)

Gåvagnen

Gåvagnen

Det är jätteroligt att plocka i och ur mina bollar i gå-vagnen och sedan skjutsa runt dem.

26/8 2006

26/8 2006

Mammas kalas 2006. Jösses vad som händer på ett år ! Se bilden nedan...

Mamma och Tova 26/8 2007

Mamma och Tova 26/8 2007

Så här stor har Tova blivit ett år efter mitt 25-års dags kort.

Mammans kalas

Mammans kalas

På mammas kalas i söndags så var det full rulle, farmor, Tova, Jonathan och mormor sprang ihop genom lägenheten och Tova tjöt av skratt !

Mys

Mys

Det är mysigt att gosa med storebror.

Födelsedag

Idag fyller mamman 26 år. Jag blev uppvaktad med frukost på sängen, tomtebloss, teckning från Jonathan och fin sång :-) Daniel har varit sjuk nästan hela veckan så det var extra gulligt att komma ihåg och faktiskt uppvakta på sängen :-) Annars så känns det inte riktigt som födelsedag, var och badade (sommarens sista dopp) på eftermiddagen med Tova, Jonathan och mamma. Jättemysigt. Jonathan lekte som bara den i vattnet och Tova vågade sitta precis vid strandkanten och leka och plaska i vattnet = STOOORA framsteg. Lugn och skön eftermiddag förrutom en nollning som drog förbi och körde kanot stafett, men det tyckte bara barnen var spännande och Tova klappade spontant i händerna. Hennes nya favorit ord är BOOOOOO, så hon är numera vårat husspöke ;-) Daniel har lagat en fin middag, trots att han inte får äta själv *stackars* och jag svängde förbi systemet och köpte lite rödvin påvägen hem. Det var en väldigt bra födelsedag iaf. Och jag har bokat tid hos frissan på *håll-i-er* 4,5 år !!! De sista gångerna jag gick var jag så vansinnigt besviken att jag gick till Cleas Ohlsson, köpte en friser sax och svor på att jag kunde göra det lika bra själv ! Men den här frissan är den enda som jag varit nöjd med och äntligen har jag fått tummen ur och beställt en tid, mycket för att jag får det i födelsedagspresent av mamma *tack !* Äntligen ska jag få en riktig frisyr igen !!! Jag vill inte bli korthårig, men ett par, tre decimeter får hon gärna kapa och så lite mer snits på det hela , hehe, skapliga förväntningar jag har på henne ;-) Nu ska jag dricka lite mer vin och titta på en film med Daniel tror jag.

mössprovning i hallen

mössprovning i hallen

Du har alltid olika mössor på dig nu för tiden och också gärna lite trendigt på svaj :-)

Vilken stor tjej

Vilken stor tjej

När blev du så stor ? NU är du ju ingen bebis längre utan en liten tjej ! 

Idag var vi och hälsade på gammel mormor Ingrid på ålderdomshemmet och du spred glädje till gamlingarna. Knallade omkring med din lära-gå-vagn och var fylld med liv. Det var tur också för mormor Ingrid fick pannkakor till lunch och du fick smaka -mums !

Näsan

Näsan

Där är näsan ! Fin i nya popkalsonger, fast 86 är verkligen stora, även om muddarna är helt uppvikta :-o Men då håller dem länge !

Heeeeej !

Heeeeej !

Ute med mamma och fotar. Jag försökte ta lite naturbilder med stark kontrast som jag ska kunna använda att göra overlays med, men jag vet inte om jag fick några bra bilder, kanske några.

Jag går !

Jag går

Knatar runt i hallen :-)

ARG

ARG

Argare

Jag vill !

VILL HA !!!!

Argast

Argast

Tova har ett humör som heter duga när hon sätter den sidan till. När hon inte får precis som hon vill kommer den här minen fram...

Klättermaja

Tova har börjat KLÄTTRA, på allt hon når. Upp i soffan och ner igen...  på mammas sängbord osv. Igår klättrade hon upp på pallen vid hallspegeln för att komma riktigt nära. Tova ÄLSKAR spegeln och roligast är att prova mössor och gå och titta i spegeln. Det blir riktiga modevisningar härhemma.

Klättermaja

Daniel lookalike



Här är en lookalike till dig också älskling :-)

Visst är jag JÄTTELIK ;-)


Hoppas på fler nya ord...

I förrgår när vi skulle säga hej då till farmor så sa Tova "då" och vinkade. Gullunge ! Nu hoppas vi på lite fler ord. DEt är ju jättemysigt att hon förstår mycket, men det blir ju jättehärligt när hon kan prata själv. 

Pyssel

Pyssel

Idag var Tova, farmor, pappa och mamma till skogen för att plocka svamp. Det blev några härliga gula kantareller att steka till kvällen iaf :-) (Duktiga pappa hittade!) Här har vi fika paus, något av det bästa med skogsutflykt.

Blicken...

Blicken...

Vill ha det där, ser ni väl !

Superfin i nya galonisarna

Superfin i nya galonisarna

Jättebra galonisar som jag kunde röja runt i bäst jag ville på skogsutflykten. Det här blir kanon i höst !

Puss min gullunge !

Puss min gullunge !

Liten paus i skogen

Liten paus i skogen

Det var så härligt i skogen. Tova, farmor och mamma tog en paus, pappa tog bilden.

Farmor och Tova

Påväg ut på svampuflykt !

Farmor och Tova

stövlar och vantar

Vi köpte också fodrade stövlar som funkar kalla höstdagar tänker vi oss och fleecefodrade galonvantar så att det kan grävas i sanden läääänge i höst :-) NU är Tova redo att möta hösten !

stövlar

Äntligen regnkläder !!!

Här är bilder på dem fina regnkläderna som Tova fick igår. Äntligen kan hon krypa omkring fast det är blött. Jag hoppas ju iof på att hon ska gå lite mer nu...

bamse

pop

Jag var på POP igår och det är ju inte klokt vad mycket fint. Men det enda som har råds med nu är långkalsonger, strumpor och vantar som jag tycker är MYCKET prisvärda. TOva körde på sina i strl 62 nu i somras som capribyxor. DEm jag köpte och vek upp mudden på förra hösten sitter perfekt nu, och dem ser knappt slitna ut av tvätten heller. Jag gillar ! DEt här var gårdagens köp iaf.

pop

Perfekta baströjor från HM

Tänk att det går att köpa rosa/bruna paket i år. DEt önskade jag mig förra året och nu finns det. Perfekt för ett tvåpack om ni frågar mig. Och baströjor går ALLTID åt.

hm

Klänning från HM till nästa sommar

Den här tyckte jag var så fiiin så när den var på rean kunde jag inte låta bli att köpa till nästa sommar. 

klänning

Äppelbodysar från HM

Dessa köpte jag på rea, det blir ju fint till hösten med äpplen :-)

äpplen

Tova som GÅR!och dagen i allmänhet...

Mer och mer går Tova några stapplande steg då och då. I går gick hon genom halva köket (!) det var ett stort rekord :-) Idag har vi varit till stan och handlat. Tova fick: 2 st nya långkalsonger från POP (Jössses vad mycket fiiint det finns där nu), stumpor och vantar från pop. SEdan var vi och köpte regnkläder, det blev bamse regnkläder från lindex som fått bäst i test (Tack mamma !). Lilla tjejen drog bara strl 80 på byxorna och 74 (!) på jackan, annars blev det aldeles för stort... Lilla vännen. Jag ska fota när jag "tömt" kameran och visa bilder på dem fina inköpen. Storebror fick också kläder: En långärmad blå t-shirt och en finstickad tröja från exit, det blir höstfint det.

Den 7 augusti kände jag att Tova börjat få en till tand (förrutom de 4 uppe och 4 nere hon har). Idag upptäckte jag att det är den första kindtanden som kommit, inte undra på att det varit lite kinkigt. Vi har haft några jobbiga nätter här nu. Kanske varannan natt sover hon i sitt krypin hela natten, men de nätter hon vaknar har varit katastrof ! Förr har vi flyttat över henne till vår säng och så har det varit lugnt. Men nu somnar hon inte mellan oss längre, utan ligger och sparkar och vrider i flera timmar. Igår bestämde jag (efter en jobbig natt i sängen) att nej nu får hon inte komma till oss. Men för att D skulle kunna sova så tänkte jag att jag sitter inne hos henne tills hon somnat om. 6.30 somnade hon om... tilläggas bör att jag inte hade hunnit somna när hon började. 8.30 vaknade hon = supertrött mamma ! Men jag tog oss iväg till stan iaf eftersom jag skulle till tandläkaren. Som jag inte varit till på 2 år, men det gick jättebra -skönt ! Jag var lite orolig att gravsötsakerna satt sina spår.

Jo, igår när jag vände ryggen till klättrade Tova upp på sängbordet ! Ganska chockad blev jag av den synen...

Underbara

Underbara

Lekparken

Lekparken

Idag gick VI alla tre till lekparken. Roligt !

Det är jätteroligt att gräva i Sanden !

Det är jätteroligt att gräva i Sanden !

En underbar dag vid stranden, soligt, varmt och nöjda barn ! :-) Det är så härligt att bada i havet och varmt i vattnet var det också. Tova och kompis Alicia hade roligt i sanden.

Coola killar

Coola killar

Jonathan och kompis Victor hade det jättekul på stranden.

Syskon

Syskon

Härliga syskon. Tova har krupit upp i Jonathans bilkudde i hallen :-)

NU har jag scrappat lite igen :-)

Nu har jag köpt lite nya grejjor bland annat clearstamps, autumn leaves, och jag har scrappat några nya Lo's . Dem finns på bild under länken mamman scrappar :-)  Nu har jag återfått lite skaparlust och det är ju sååå roligt, synd att det finns så lite tid bara. 

Furuvik

Den 2 augusti var vi på furuvik och hade en kanondag. Tova tyckte att killingarna var roliga och abborarna i regnskogen.

Furuvik

Tova och getterna

Tova och getterna

Killingarna var gosiga tyckte Tova och klappade den utan rädsla :-)

Nicke Nyfiken och mannen med den gula hatten

Nicke Nyfiken och mannen med den gula hatten

Titta vilka som också var på Furuvik !

Jonathan och Påfåglarna

Jonathan var lite skeptisk till påfåglarna, ifall ATT de skulle vara farliga... 

Jonathan och Påfåglarna

Roliga boken

Roliga boken

Den här boken är jättekul tycker både Tova och Storebror. Lilla nallen följer med hela vägen och man får sätta på overall när man ska ut och blöja efter badet - SUPERROLIG !

Så här gick det till...

Jag höll i den här nallen, med boken släpandes efter och skulle ge nallen till pappa, så då GICK jag från min spjälsäng ända ut till dörröppningen :-) Duktig !

Så här gick det till...

Pustar ut efter att ha tagit mina första steg

Pustar ut efter att ha tagit mina första steg

Några minuter innan det här fotot tog jag mina egna steg, men nu vill jag lägga lite pussel och ta det lugnt. Det är också första gången jag leker i mitt nya rum.

Eget rum

Eget rum

TovaBus har fått ett eget rum, det är nästan klart, men hon har redan flyttat in och STORMTRIVS ! Sover faktiskt mycket bättre både middag och på kvällen, men det kanske är en sån fas också förstås. NU saknas det lite tavlopr och leksaksförvaring bara.

RSS 2.0