Akvariums dax

Idag kommer vårat gigantiska salvattensakvarium som vi ska FÅ av D's morbror. För att förbereda dess ankomst så har vi lagt golv i gillestugan och målat väggar och tak i en jädrans fart. Det blir lite marocko möter launge därnere. Mörk vinröda/lila väggar (tänk mörkt rödvin), sedan blir det akvariumet som möter en direkt som man kommer ner, turkos och guld som accent färger och så småning om en bar och en låg sittgrupp, gärna kuddar och ett lågt bord... Nu är väggarna målade ett varv och WOW vad häftigt det blir, man kände riktigt hur man slappnade av med den där färgen runt om sig. Härligt ! Och så blir det mörkt golv, laminat för priset och enkelhetens skull den här gången.

Nu är lunchen klar och sedan blir det måla igen för i eftermiddag kommer det !

Leta svamp

Leta svamp

Min senaste LO och också mitt bidrag den här veckan till veckans skiss. Jag är mycket inne på knallrosa nu känner jag. På den här LO'n har jag ritat av köpta färdiga bokstäver på det här snygga rosa pappret i stället. Det är ett tips för att få snygga bokstäver i "rätt" färg/papper om man inte har råd att köpa en stans :-) Eller ett nytt alfabet till stansen.



Låt mig vara ifred mamma !

Låt mig vara ifred mamma !

Mamma får arga blicken när hon fotar under vällingstunden...

Badrummet växer fram

Badrummet växer fram

Nu börjar det hända saker, så här är statusen nu :-)

Bilder från födelsedagen

252024-234

image235

image236

image237

image238

image239



Tova och mormor Helmi

Tova och mormor Helmi

En fin bild på Tova och mormor Helmi (D's mormor). Tova får hjälp med paket öppningen

Paket

Paket

Tvåårs paket med Nallepuh och Tiger. Tova gillade kortet som jag snabbscrappade ihop :-)

Det här fick Tova på sin Två-års dag:

Sandlåda
Lastbil och grävskopa till sandlådan
Hink kit
Halsband med blått litet hjärta
sandaler
SPÖKA nattlampa
Sköldpads förvaringskorg
Badkritor med tvättlapp att måla på
Fisherprice SUV med mamma och bebis
NallePuh gosebjörn
T-shirt rosa/gul  och strumpor från P.op
Sop till sitt utbytbara trädgårdsredskap
Sollinne

2 år !!!

2 år !!!

I lördags fyllde Tova 2 år :-) Här blåser hon ut ljuset på gröten som en övning inför kvällens kalas.

Tovas önskelista

Våran Tovabus fyller två år den 24 Maj :-) Här är en liten önskelista:

  • 3 Hjuling
  • Barnfotölj IKEA vit
  • Sandlåda (Farmor)
  • "LittlePeople"  Fisher Price (Hon har zoo't och ett set med elefant, jak och apa + mammas gamla sjukhus) DET finns tex en fin båt på coop, dock bland bebisleksakerna fast den är 1-4 tror jag :-)
  • Teletubbies (Hon har en "Poo" = den röda/rosa)
  • Bärbar leksaksdator
  • Duplo (Hon har en baslåda)
  • Släp till "BobbyCar"  Röd
  • Rutchkana t.ex. den fina grön/gula från duplo som finns på K-Rauta för 299:-
  • "SPÖKA" nattlampa IKEA
  • "NÖJE" väggförvaring IKEA
  • "KORALL" sköldpadda alt. fisk förvaringskorg IKEA
  • "KORALL anemon" tält IKEA
  • "BARNSLIG flodhäst" IKEA
  • IKEA PS fångst förvaring
  • Tunna överdragsbyxor strl 86/92
  • Kortärmad pyjamas strl 86/92
  • Shorts strl 86
  • T-shirt strl 86/92
  • Rosa/vit randig solhatt från Polarn och pyret i strl 48/50 (Det är knallrosa/vit och stretchig)
  • Rosa/vit randig klänning från P.OP (Knallrosa/vit) i strl 86.
  • Kalasbyxor i strl 86/92

Lång önskelista för en liten tjej :-) 

Tovas första höst

Tovas första höst

Det här var mitt bidrag förra veckan till veckans skiss: veckansskiss.blogspot.com

Dem valde att visa det här också vilket känns jätteroligt ! Det var lite svårt att göra den rättvis med kameran, men jag känner mig nöjd med den här LO'n.

Scrappar tisdag

Eftersom veckans skiss släpps på tisdagar så har tisdagkvällar blivit min scrappar kväll. Förra tisdagen gjorde jag den här LO'n efter veckans skiss. Ikväll har jag det blivit en LO efter skissen som släpptes idag. Jag ska fota den och visa sen.  Den här LO'n blev jag lite missnökd med texten som blev lite konstig och för lång, men man är väl hårdast mot sig själv antar jag :-) Fotona är från förlossningen när Tova var mindre än en timme gammal...

Scrappar tisdag

Tankar om jobb och livet

På sista tiden har jag börjat ha mycket tankar om framtiden och hur livet är och har blivit. Båda jag och D är i någon sorts gråzon mellan studier/jobb/arbetslöshet. Vi har båda valt utbildningar för att vi vill på något sätt göra planeten till en bättre plats att leva på. Men att hitta ett arbete som har dem kopplingarna i en mellanstor stad är inte så lätt, men även om man säger att man gärna vill ha ett arbete som känns meningsfullt för en själv och som är utvecklande så är inte det det lättaste heller.

Även om jobben finns så finns det också en massa sökande på samma jobb och har man fel studieprofil så är en intervju att glömma även om man är fullt kvalificerad för uppgiften. Man kan också hamna i den roliga positionen att man får ett jobb under en tid som t.ex projekt anställd där man kan ha en ansvarsroll som sedan gör att man blir "överkvalificerad" för många jobb och att arbetsgivaren förmodligen tänker att här blir h*n nog inte kvar länge, med meningen att personen vill ha en högre befattning. Men problemet är då lätt att man blir överkvalificerad för många jobb, men man har fortfarande fel profil för dem högre befattningar som söks och man hamnar mellan stolarna och bli helt utan arbete. För hur kan det annars komma sig att en välutbildad man i 30-års åldern , med arbetsliverfaranhet och projektledarerfarenhet inte får komma på en enda intervju ? Visst fel inriktning på studierna, MEN med uppenbar kapacitet att bryta sig loss från det och använda sin kunskap till att lära sig nytt. HUR många tjänster ska man söka för att få komma på en intervju?

Handlar allt idag om kontakter ? Jag tror det. Har man inte dem rätta kontakterna kommer man aldrig ens till intervjun om man inte hunnit bygga upp en gedigen arbetslivserfarenhet med många referenser, men hur når man dit ?

Min gråzon är denna: Kämpar för att bli klar med studierna, medan jag jobbar halvtid och hämtar tidigt på dagis. För att ha någon chans måste jag ta körkort och problemet är inte att jag inte kan för jag KAN, men tiden vill aldrig räcka till och för att komma frammåt behövs tid. Att komma in i studierna några korta timmar ett par dagar i veckan är inte det lättaste. Jag har bara några ynka poäng kvar och så examensarbete, som bara det är svårt nog att hitta. Jag vill ju göra mitt examensarbete med något som tar mig någonstans, någonting som intresserar mig och som gärna ger mig någon referens från en arbetsplats som har med min utbildning att göra innan jag ger mig ut på arbetsmarknaden tuffa spelplan där det svåraste är att överhuvudtaget få vara med att spela.

Så här sitter vi, två högutbildade unga människor med småbarn och med en massa ambitioner och vilja, med två stora studieskulder och harvar med ströjobb som vi kunnat börja med för 10 år sedan. Frustrerande ? En gnutta...

Jag har åtminstone hittat min passion i ämnet ekotoxikologi och får jag kombinera det med den limnologi och miljörätt som jag har läst vore livet guld, Du känner inte någon som .....?  ;-) I slutändan är man sin egen lyckas smed och man måste hålla fast vid sina drömmar även om jag till mitt eget stora förtret blir lite sotis när jag hör folk som "hittat" drömjobbet på en gång från utbildningen eller blivit utvalda som den mest attraktiva av 100 tals sökande... Någon gång ska det vara jag som får säga så ! *GARV*

Ok, slutdravlat för den här gången, nu ska jag plugga och komma till mitt mål !

Veckans skiss

Min LO som jag skickade in till veckansskiss valde dem att visa på sin sida -jätteroligt !

Kolla in den på :  veckansskiss.blogspot.com

eller här :

image228

Jobbar helg

Nu har vi haft en riktig jobbarhelg. Vi har fått ganska mycket gjort och det är jätteskönt att det rör på sig ! Nu har vi åtminstone en vit hall i stället för avångade tapet rester... Badrummet är redo för primer och vi har mosaik över en av köksbänkarna. Vi har också kört bort berget med uppgrävda buskar som har bott på vår tomt -jätteskönt ! Nu ska resten också grävas upp. Lite jobb har vi kvar om man säger så...

Idag har Toa en sån där kväll när hon inte vill sova. Det så jobbigt ! Oftast tycker hon att det är mysigt att ligga och grejja och leka själv innan hon ska sova, men ikväll är det tvärnit. Snart är nattningen uppe i 2 timmar och pappan har "jour". **pust**.  23.20 SKA jag se på barnmorskorna i alla fall ! Och innan dess måste allt vara klart för i morgon. 

Jag har köpt ny cykel -äntligen ! Den är så fin och det är ju så skönt att cykla. I morgon tänkte jag cykla till jobbet. Det tar nog en timme, men det är ju lika lång tid som bussen tar och då kan man ju lika gärna cykla om det är fint väder :-)

Gårdagens outfit

Gårdagens outfit

Så här fin var Tova igår i kläder från P.op

Här provar hon farmors skor...

Trädgårdsarbetare

Trädgårdsarbetare

Så här mycket bra hjälp får jag i trädgården :-) Det är så härligt att att ha en liten trädgård att pyssla i och sitta i solen och njuta...

Äta Splitis

Äta isglass

Första pinnglassen hanterade Tova bra, fast det var lite svårt att veta vilken ända hon skulle hålla i ...

RSS 2.0