Utmaning att scrappa med mönstrad bakgrund

Här är min första LO till mitt BOM album och jag passade på att anta utmaning att scrappa med mönstrad bakgrund. Jag blev faktiskt rätt nöjd med resultatet. Det är också min första LO i det här formatet. Det kommer sen en motsatt sida med text.

Skaka järnet


Tova gillar att skaka buskarna i vår lilla skog :-)

Veckans skiss vecka 26

Den här Lo', blev det efter veckans skiss den här veckan. Just nu jobbar jag ganska mycket och började mitt nya jobb idag så det blir inte så mycket skrivet här, men jag ska bättra mig ! Ni får hålla tillgodo med lite bilder så länge..

Mamma och Tova Juni 2008


Månads mysbild på mamma och Tova. Juni 2008.

Skolavslutning


Jag och Tova på Jontes skolavslutning

Jonathans skolavslutning


Jonathan slutade 3an nu och eftersom hans skola läggs ner nu efter den här terminen blir det ny skola till i höst. Men det blir också jättebra tror jag.

Examensfest

Vi på fest för att fira vännen C som tagit sin läkarexamen. Tack för en kanonkväll !

Upp och stå


Bidrag till veckans skiss. Texten lyder: "När du var en liten bebis vägrade du att sätta ner dina fötter. Du ville inte alls stå. Det dröjde ända tills du var 11 månader innan du helt plötsligt stod upp i spjälsängen hos farmor. Sedan dröjde det inte länga innan du reste dig mot allt möjligt hemma"

Tröttheten...

....är överväldigande. Jag jobbar väldigt mycket nu så det är därför det är lite dåligt med inlägg här i bloggen, men jag tror att det blir bättre om ett par veckor då är det sommarlov från politiken och jag kommer visserligen börja på ett nytt jobb, men bara ha ETT jobb i alla fall ! Nu blir det lååånga dagar (halv åtta på morgnen till halv elva på kvällen igår), idag jobbar jag hela dagen och stänger kl åtta så lite tidigare idag i alla fall, jag saknar Tova när jag jobbar så här för hon sover när jag kommer hem på kvällen. PÅ midsommarafton jobbar jag också fast bara till två så då finns det ju utrymme att umgås kvar :-) Onsdag och torsdag blir också "vanliga" arbetsdagar till kl 17 så då hinner vi ses i alla fall innan det är läggdags.

Jag fick dock till en LO efter förra veckans skiss -hårdprioriterade till mig en timme två kvällar förra veckan, det är viktigt att hinna scrappa, jag släpper allt som snurrar när jag scrappar och det är väldigt skönt, man känner sig utvilad och full av energi efteråt ! Jag kan kanske lägga upp den ikväll.

Upp och ner dag

Igår morse fick jag reda på att butiken som jag jobbar halvtid i ska slå igen och jag fick en månads versel (!) Kul när alla semestervikariat redan är tillsatta tänkte jag. Tajmingen kunde inte vara sämre heller då D blir arbetslös från tisdag...  Så man kan säga att jag fick lite lätt panik, vilket resulterade i att jag kastade mig på telefonen och ringde det ställe som jag varit sugen att söka jobb på tidigare av olika anledningar, IKEA. Jag fick komma på intervju redan på eftermiddagen igår och jag FICK jobbet ! Ett semestervikariat på 7 veckor, men det är ju en fot in och det blir för hoppningsvis inga problem med att fortsätta att jobba extra till en början medans jag pluggar klart. Vilken dag ! Det trodde jag inte när jag vaknade.. Det känns oerhört skönt att jag fick ett nytt jobb på en gång så slipper jag oroa mig för det i alla fall.

Så nu jobbar jag mina sista två veckor i de här butiken som slår igen i slutet av september. Tilläggas bör att ägaren nog blev lite paff att jag fick ett nytt jobb SAMMA dag som jag blev varslad. Det hade ju lönat sig för henne om jag hade blivit kvar tills dem slår igen. Nu blir dem 1 personal kort och vem vill börja i en butik som är på väg att stänga !

Scrapbooking för nybörjare


Jag tänkte börja skriva ihop lite tips hur man kommer igång med scrapbooking. Jag tyckte själv att det var svårt att veta vad som "behövdes" när jag började. Grunden för mig när jag scrappar är papper. Det är bra att börja med. Jag köper det mesta av mina papper på nätet, t.ex. www.storyhouse.se , www.scraproom.se och t.ex. amerikanska www.lifetimemoments.com  (räkna med en slant i frakt). 

Jag har en väldigt dryg dator som vägrar skriva annat än kursivt just nu så ni får ha förståelse för det...

Jag brukar ha en bas av så kallade cardstock som är lite tjockare enfärgade papper, t.ex. Bazill. Dem finns med olika struktur också, jag gillar dem flesta. Det vanligaste formatet att scrappa i är 12X12 (ca 30X30 cm), men andra format används också. Jag tycker att det kan vara lättast att börja med 12x12 eftersom dem flesta papper kommer i det formatet. Sedan vill man ju förstås ha mönstrade papper och det finns en rad olika tillverkare. Just nu gillar jag Basic Grey's papper väldigt mycket.

Här är en lista på bas prylar som det är bra att ha för att komma igång:

1. Sax
2. Lim (Syrafritt)
3. Pennor
4. Dekorationer (t.ex. blommor eller knappar, band osv.)

Det här är en absolut bas som jag använder varje gång som jag scrappar. Jag återkommer strax med lite detaljer runt varje punkt.

Hektisk vecka

Igår kom jag hem från avfall sveriges årsmöte i Falun. Det har varit jätteroligt att få följa med och jag försöker suga åt mig så mycket som möjligt. Jag var lite trött igår och det var som att komma in i en bastu hemma. Vi har 3 fönster och två altandörrar i S/V läge så det blir väldigt hett. MEN jag ska inte klaga, det är ju faktiskt fantastiskt skönt att SOMMAREN är här ! Fast jag ska villigt erkänna att just idag är det ganska skönt att vara innomhust med luftkonditionering på jobbet. Det blir två heldagar nu och sedan bär det av igen i helgen för att fira min barndomsvän som tar läkarexamen. Du är så duktig C !!! Det kommer att bli kanonroligt, och det blir bara jag och D, barnen stannar hemma den här gången.

Annars så börjar det tära lite lätt på tålamodet med rusten och den otroliga röra som blir följden av det (och en tvååring som släpar fram ALLT) Största fokus är nu att ta i slutklämmen med badrummet och sedan kanske rent av ta semester från det hela UTAN dåligt samvete. Den första Juni var det 6 månader sedan vi fick tillträde. Jag trivs jättebra dock och har inte ångrat mig en sekund.

Jag har också lite dåligt samvete för att jag inte har prioriterat vare sig skolan eller körkortet på sista tiden. Det har varit mycket politik. Det blir bra med ett sommar upphåll nu så att jag kan lägga mer tid på dem sakerna. Jag har inte mycker kvar på distanskursen nu och så blir det att suga tag i dem två tentor som jag har kvar att göra.




Smaka citron

Smaka citron

Jag är lite dålig på att skapa just nu, men en LO i veckan blir det efter veckans skiss i alla fall :-) Det är mest tidsbrist som ligger bakom att det inte blir mer just nu. Tänk om dygnet hade fler timmar... 

80-års kalas

80-års kalas

I helgen har vi firat D's mormor Helmi som fyllde 80 år. Jag var så glad att jag kom i min "jordgubbsklänning" som jag inte har haft sedan innan jag blev gravid :-) 

RSS 2.0