Matsäck i omklädningsrummet

Matsäck i omklädningsrummet

Det var en riktig toppendag och vi avslutade med mackor i omklädningsrummet. För att slippa böket med vagnen så fick Tova åka i sin sjal igen, så på hemvägen slocknade hon direkt och sov mot min bröst i över en halvtimme i bussen. Vilken lyxmys stund !

Myyys efter badet

Myyys efter badet

Puffar

Puffar

Skeptisk till armpuffarna men förvånande nog så satt dem kvar hela tiden utan problem :-)

Påväg till badhuset

I onsdags var D på politiska möten hela dagen så mamma och Tova var tillsammans. Vi åkte till badhuset på utflykt ! Som dem flesta vet har Tova varit väldigt skeptisk till vatten. Förra sommaren badade hon som mest fötterna... Men sen har vi tränat och tränat med dushen och badbaljan så att det faktiskt är riktigt roligt. Så då var det dags att faktiskt åka till badhuset. 

Först var Tova väldigt skeptisk, men hon fick vänja sig i lugnan ro och när vi satte oss i bubbel polen var det jätteroligt. Tova fullkomligt älskade bubblorna och mamma tyckte att det var heeelt OK att barnet gillade bubbel poolen ;-) Så där satt vi och myste jätte länge. Men vi provade också simskolans basäng och tova fick flyta på mage med sina armpuffar på och det var också roligt. Vilka framsteg !!! Tjohoo !! Nu blir det badhuset fler gånger :-)


Påväg till badhuset
Påväg till badhuset: Supersöt i sin bruna POP overall (rea...) och röda POP mössa (Tradera...)

När livet är kaos

Nu är livet väldigt hektiskt. OM en månad och två dagar går flyttlasset till nya radhuset där vi förövrigt spenderar ALL vår lediga tid. Det blir mycket barnvakt nu... Läget är nu så här:



Jonathans rum är Tapetserat (!!!) och målat, det saknas nu bara golv (som D är och köper just i denna stund) och lister. Till och med belysning och dimer är på plats... 

Köket är spaklat,och slipat-Taket är målat 3 varv och snickerier är grundmålat och lackat en gång. Köksstommarna är grundmålade två gånger och elementet är målat två gånger... pust pust... snart kan vi sätta upp dem fina övermålningsbara strukturtapeterna med bambukvistar som vi hittat :-) Golv saknas...

Stora sovrummet är spacklat och snickerierna är grundmålade. Taket är målat ett varv, lite kvar här... förmodligen måste vi spackla en gång till när vi slipat ner det första lagret.  Golv saknas.... dörrkarm saknas...

Vardagsrummet har inget golv och halvångade taper på väggarna, inget är målat.....

Badrummet är halvutrivet, inget golv inget på väggarna... dörrkarm saknas...

Tovas rum har halvborttagna taper och inget golv... fullt med verktyg... och joxs..

Hallen har inga taper kvar och har inget golv...

Hmmmm, hur ska vi hinna ???? Badrummer är den största stressen.... Man vill ju inte behöva dusha i tvätthon när man flyttar in. Jag ska lägga upp lite bilder hur det såg ur innan helgen (vi hann faktiskt en hel del i helgen :-) ).

Jag har i allt det här ändå lärt mig vad en massa verktyg heter, tex mattstripper och tigersåg, sen har jag också tränat på att tvätta tak, ånga taper, skrapa taper, ta bort taper med medel, bredspakla, måla måla måla -det blir så fint när man får på vit färg  !!!



MEN jag har klarat min kurs i Uppsala! Det var så härligt att klara tentan trots pendling och barn och husköp, och det gick dessutom bra. Jag har inte börjat med exjobbet än men har börjar jobba halvtid (4-5 timmar om dagen) i en väskaffär, vilket känns roligt och lagom. Nu blir det mer tid till huset och jag har inkomsten säkrad när jag letar exjob och under exjobbet (får försöka göra exjob på halvtid så att jag drar in lite pengar). 


Den 5 mars börjar Tova på dagis. Det är inte så långt bort nu... Men jag tror att det kommer att bli jättebra. Dagiset ligger max 200 meter från vårat hus och det verkar jättefint. 




I kylväskan...

252024-170

Igår släpade Tova fram kylväskan. Frustade och stånkade när hon drog in den mellan soffan och soffbordet. Sen kröp ner i den och sa: "mmmmmm...." Väldigt mysigt alltså ;-)

Julklappar

Det här fick Tova i julklapp i år:

Liten röd ryggsäck från POP
1 pyjamas från POP
2 pyjamas från Kappahl
BRIO spis med fat, muggar och bestick
LittlePeople Zoo med aktivitetsmatta (och djuren: lejon, isbjörn, apa, giraff och djurskötare med bil)
Traktor med släp som låter med förargubbe och ko (liknade littlepeople)
Bil som kör själv om man "laddar" den mot golvet
Orange morgonrock från exit
Handduk från hemtex (som man har över axlarna med huva på mitten)
Krakel-spektakel skiva
Plysch fotboll från IKEA
Stor mjuk krokodil från IKEA
Mammas gamla MyLittlePony slott med en massa ponysar
Rosa/röd randig mysdress från HM
Grå kjol med rosa igelkott från Me&I
"Kiss&Bajs" underbyxor
Titta och Peka, djur och natur BOK
Bowling set 
Stickade vantar och tossor

Tack alla för fina julklappar !!!!


Framåt...

Nu finns det också några nya LO's i min scrapblogg :-)

 Idag har Daniel varit och hyrt ett mattstripper för att ta tag i det ökända lurvet. Jag hoppas att det FUNKAR ! Förhoppningsvis ska också resten av  mattorna i huset ryka också... Det rör sig sakta sakta framåt. Att vi ska bo där om 6 veckor går inte att greppa, hur i hela friden ska vi hinna ? Snart är i alla fall rivningsarbetet klart och igår fick jag bort någon vägg med tapeter till med tapetångmaskinen. Nu har vi dock köpt tapetborttagningmedel och hoppas på att det går fortare. Alla sunkiga gamla persienner är borta och fönstren är spacklade och tvättade med målartvätt, liksom köksskåpen. Så nu kan vi snart börja måla också, om än bara snickerierna. pust pust. 

Vi har varit och fyndat spis och diskmaskin på mellandagsrean så det är klart att hämtas om en vecka -jätteskönt. Nu blir det en induktionsspis. Det känns jättebra när man har småbarn + att det blir lättare att laga mat med exakta temperaturer.  (Siemens) Här är den : 

image168
Det bli bra tror vi ! Och här är så diskmaskinen (UPO sverigedisken, tillverkad av asko cylinda i Vara):

image169


Gott Nytt År

Gott Nytt År
Mamma, pappa och Tova på nyårsafton.

Nyårsboa

Nyårsboa
Årets finaste nyårsboa blev det av mammas gamla mjukis orm. Det är roligt att ha boa och dansa gärnet tycker Tova...

Julkalendern

Julkalendern

Här är julkalendern som jag pysslade ihop iår till första advent. Det var lite ont om tid så jag kanske pysslar lite mer med den tills nästa år. Jag gillar tyget med stjärnor som lyser i mörkret...

Jonathan jultomte

Jonathan jultomte

Jonathan var en jätteduktig tomte och delade ut alla klapparna :-)

Mitt stora lilla hjärta

Mitt stora lilla hjärta
Du har blivit så stor men är också forfarande så liten...

mamman och pappan

mamman och pappan

Kaoslek

Kaoslek
Jonathan hade fullt upp på julafton med två småtjejer att hålla efter ;-)

Julkort

Julkort !
Jonathan testade sina nya pennor och ritade julkort

Jullunch

Jullunch
PÅ julafton får man äta lunch i pyjamasen...

Julbarnen

Julbarnen
Paketöppning i soffan på julaftonsmorgonen. Jonathan fick ett sett med bra pennor att teckna med och tova fick en DVD med Telletubbies. Tyvärr hade vi i all hast glömt att titta efter i fodralet, så det fanns ingen skiva i :-( Sån tur var fick vi tillbaka pengarna trots slängt kvitto och Tova fick titta på en annan DVD med Telletubbies och var lika nöjd för det :-)

Julstämning

Gnistrande jul

En liten titt under granen på julaftonsnatten....

Frostat var det...

252024-156

Häftigaste frosten...

252024-155

Vi fick ingen snö till jul, men den häftigaste frosten som jag har sett någongång. Världen var faktiskt vit utan snö :-)

TV-spel

TV-spel
Tänk vilken lycka att få krypa ner i storebrors puff och pilla på tv-spels dosan ! Jullovsmys !

Lucia 2007

Lucia 2007
Pappa och Tova, Lucia 2007

Det här är Tova nu....:

Tova SPRINGER fram överallt, snabbt, snabbt... Hon har blivit en hejare på det där med att gå så man glömmer nästan bort att hon för fyra månader sen inte ens hade tagit sina fösta steg ! Oftast så kombinerar hon springer med roliga danssteg, miner och gester med händerna. Hon börjar verkligen visa sin starka vilja och jag har råkat ut för riktiga utskällningar, på eget språk, för hon säger inte så många riktiga ord än. Det här kan Tova säga nu :

Ord som bubblar fram spontant av sig själv:

Dä      (där)
Hej
Då       (hej då)
Tack
Oj
mamma
pappa
Nej
Ah      (ja)
Kam   (kram)
Ka      (katt)
vovovov      (så låter hunden...)
Grrrrr      (så låter tigern)
kack kack   (så låter ankan och grodan)
mmmmmm


Ord som hon härmar efter att vi sagt dem först:

kiss
tärta   (ärta)
käde   (kläder)
gå      (gott)

DEt är ofta som hon upprepar ord efter att vi sagt dem, men sedan säger hon dem inte igen förrens vi säger dem. Jag tror att det lossnar snart med talet för lillsnufflan. Tova förstår precis hur mycket som hellst. Det är fascinerande !
Häromdagen när vi skulle till mormor så sa vi: -ska vi åka till mormor nu ? Då sprang Tova till hallen och satte på sig mössan. 

Och en stor nyhet som hon började med i förrgår är KRAMAS. Riktiga kramar, och så säger hon "kam"... jag tror hon härmar Telletubbies.... Dem är riktiga favoriter just nu sedan hon fick ett par DVD i julkallendern. Där är det ju JÄTTEKRAM som gäller...

Tova har fått nu fått dagisplats från den 3 mars... jättefint dagis och trevlig personal, men jag är ändå JÄTTENERVÖS ! Tur att Tova fick den där jättefina miniryggsäcken från polarn i julklapp, en röd -tack farmor ! Jag hittade också overaller på rea på pop i Uppsala, så Tova (som haft sin strl 74 overall till nu....) fick en ny brun overall från pop i strl 86. Vi hoppas den kan funka i höst också eftersom den är så stor... Nu tror jag att jag ska gå och knyta mig, ska försöka fota och lägga upp både bilder från julen och mina pyssel. 


Lucia 
Tova och farmor, Lucia 2007

RSS 2.0