Lååång dag

Idag har det varit jobb och sedan kommunfullmäktige hela kvällen, det var segt idag med låånga interpellationer som var tråkigt. Tova vännen fick en ganska lång dag, men mormor hämtade henne på dagis och dem var tillsammans hela kvällen. Jag är lite seg i huvudet så det får bli lite mer i morgon. En rolig sak, jag har nu gått ner 4 kg med viktklubb.se Tjohoo !  5 kg kvar till innan graviditets vikten och det är på tiden ! 

Jag såg reprisen av barnmorskorna igår och det var ett väldigt rörande avsnitt. Jag hade nog utbildat mig till barnmorska om jag inte blivit biolog. Jag har alltid varit fascinerad av graviditet och födelse. Jag längtar tills jag får föda barn igen ! (Trots en rätt lång och jobbig förlossning) Jag funderar på att lära mig att bli en doula, som stöttar och hjälper kvinnor under förlossningen. Det skulle vara fantastiskt roligt. När jag var gravid slukade jag all litteratur jag kom över och jag kan läsa det ibland nu också fast det inte är aktuellt med fler barn just nu. Det är verkligen ett mirakel.  Sista avsnittet av barnmorskorna var väldigt känslosamt. Jag kan inte föreställa mig hur fruktansvärt det skulle vara att förlora ett barn. Det finns inga ord. 


God Natt !

Tovas rum status

Tovas rum status

Här finns en massa att göra, men nu funkar det som barnrum i alla fall ! Det ska bli jungel med träd och så sen...

Vardagsrummet status

I vardagsrummet saknas det lister och all form av väggdekoration, men det känns väldigt bra om man jämför med startbilderna (Finns tidigare i bloggen) Vi jobbar på här också så småningom !

Vardagsrummet status

image223

Köket status

Köket status

Så här ser köket ut nu. Fiiina bänkar (massiv oljad ek) och jag älskar diskmaskinen och spisen. Nu ska vi se till att måla luckorna och få upp den vita mosaiken så blir det kanon !

Tova och mamma

252024-219

Så här såg vi ut idag :-) Tova har varit lite kinkig för att vi återgått till att inte ha napp på dagen. Vi har gjort lite undantag nu när hon haft koppor runt  munnen för att hon inte skulle slicka i sig salvan. Hon har en stark vilja den här damen det är ett som är säkert. 

Vi har varit ute och grävt och Tova var väldigt faschinerad av myrorna Här är några av helgens fraser värda att minnas :-) : 

En Mü = en myra: 
De då mü = hej då myran

Annars är det väldigt mycket min mamma, min pappa, min ... you name it...

Det rör på sig...

D spacklar badrummet.

Det rör på sig...

Sakta men säkert så växer vårat hem fram. D har jobbat på med badrummet idag som nu har spaklade väggar och så gott som färdigt fall på golvet. Nästa helg blir det ett riktigt ryck. Vi har barnvakt och rusthjälp så ska vi jobba på som bara den och hoppas att vi kommer lite frammåt. Min önskan är att vi hinner spackla och måla hallen vit till att börja med, att vi hinner slipa och måla dem skåpluckor som är kvar, kanske att några buskar grävs upp och att badrummet blir klart för kakelsättning.  

TGIF

Thank god it's friday ! Annu en dag med långpass är slut och jag är heelt slut ! Tovas svinkoppor börjar bli bättre, men nu är Daniel sjuk i vad vi misstänker någon typ av matförgiftning :-(

Jag är så trött så jag tror inte jag orkar skriva så mycket, jag kommer igen i morgon. Hoppas att det blir fint väder så att Tova och jag kan vara ute och gräva i trädgården. Tänk att våren har kommit till slut, det är ju härligt på alla sätt och vis. Jag tror att våren är den bästa årstiden, hoppet om en fin sommar finns kvar och hösten är långt borta. Värmen smälter in i själen, välbehövligt !  fast jag brukar i och för sig uppskatta hösten också, serskillt efter en riktigt varm sommar är det skönt när temperaturen skunker och en varm tröja är på sin plats. Men nu är det vår och både vårkappan och vårväskan är frammme :-) Jag får "modeblogga" i morgon... 

Trött...

Idag har jag jobbar långpass så jag är helt slut ! Men ändå lyckas jag inte pallra mig i säng, hur hänger det ihop ? Jag har druckit lite te och kollat in 9 onde avsnitten av americas next top modell 10. Då jag ligger lite före ska jag inte avslöja vem som åkte ut, men det var min favorit :-( Tråkigt. Skönt med sånna program som man inte behöver tänka när man är trött och slut. 

Tova dras fortfarande med svinkoppor, jag hoppas att vi får bukt med det snart ! NU har hon dessutom blivit förkyld och hostar, lilla snufflan :-(

Nu har jag för första gången scrappat ett bidrag till veckans skiss ( http://veckansskiss.blogspot.com ), det var nog första gången som jag scrappade direkt efter en skiss också, det var jätte roligt med lite inspiration så det ska jag definitivt göra fler gånger. Mitt bidrag ligger på min scrapblogg.

Jag är medlem i viktklubb.se sedan januari, men egentligen inte på allvar förrens för ca 3 veckor sedan. Det är ju helt suveränt ! Jag har nämligen bestämt mig för att bli av med de där sista graviditetskilona en gång för alla och dem där vinterkilona som jag dessutom lyckats lägga på mig i vinter. Jag har i skrivande stund gått ner 2,5 kilo på 3 veckor (3,7 kg totalt) och känner redan att byxorna börjar sitta bättre (Tjoho !).  6 kilo kvar till innan graviditeten vikten och nu så ska jag verkligen knäcka dem där graviditets och amningsportionerna jag hade lagt till vana med. Jag rekomenderar viktklubb.se varmt i alla fall, det funkar kanon för mig som gillar att sitta och fippla med datorn och få diagram på saker och ting :-)

Nu ska jag försöka att pallra mig i säng så jag orkar långpasset imorgon också, men sen är det helg :-D

Nya Gympadojjor

Nya Gympadojjor

När det blev sådant här varmt väder funkar det ju inte att ha varma vinterstövlar längre så det blev till att köpa nya dojjor till lillskruttan. Dem här fina gympadojjorna köpte vi på skohuset för 149:- .  De är i alla fall inte värre rosa än så här, annars är det faktiskt väldigt tråkigt att köpa skor i den här åldern, det är antingen super rosa eller silver eller glitter/ svart, mörkblått och traktorer. Varför är det så stereotypt fortfarande ?  Jo jag hittade ett par fina vita gympaskor på coop med grävmaskiner, men dem fanns inte kvar i Tovas storlek. Tova blev i alla fall mycket nöjd med dem här skorna. Sedan fick hon också ett par jättefina nya gummistövlar av mormor; från Polarn och pyret, grön/vit randiga :-)

Ny solhatt från lindex fem myror är fler än fyra elefanter har hon på huvudet. Hon fick också blå shorts och rosa/bruna tights därifrån.  Jag köpte också en likadan solhatt som hon hade förra året, vit från P.op, men den blir så himlans smutsig på dagis, så det här blå blir perfa där !

Mycket buskar är det...

Mycket buskar är det...

Nästan varje dag gräver vi upp ett par träd eller buskar, det är ju fantastiskt att kunna vara ute så mycket och det är bra vardagsmotion. Idag har vi varit ute igen, TOva är hemma med svinkoppor (stackars lilla vän), men hon är vid gott mod så hon tycker att det är roligt att sitta ute och gräva.

En härlig dag i solen

En härlig dag i solen

Vilket fantastiskt väder det är ! Det här bilden tog jag i söndags när vi njöt av att ha en liten trädgård att vara ute och påta i !  Här har Tova sin nya fina vårmössa och nya gummistövlar. Jackan köptes i vintras på rean. Allt från P.op.

Nya soffan

Nya soffan

Favoriten är att ligga uppe på ryggstödet i nya soffan, som en liten katt :-)

Busfis

Idag har jag och Tova varit ute i trädgården och grävt upp buskar, Halva vår tomt är buskar och miniträd och inte på ett bra sätt. Vi ska spara en lagom mängd, men massor ska grävas upp så det är riktig bra träning ! Det är ju fantastiskt att ha en tomt (om än dock väldigt liten) att vara på :-) Tova tycker också att det är roligt att gräva, fast mest roligt att dra av blommor på scillan...


Busfis

Riktigt busleende ! 

PS. NU finns flera nya Lo's i min scrapblogg: tovabus.blogg.se/mammanscrappar




En vanlig dag...

Idag har jag jobbat långdag så jag är egentligen helt slut. Tova är så duktig när jag lämnar henne på dagis nu, hon trivs jättebra och det tycker jag är väldigt skönt. Just idag hämtade mormor och Tova blev aldeles till sig när jag berättade att hon skulle få vara med mormor hela kvällen, skrattade och klappade händerna *SÖT*

Imorgon har jag "pluggdag", jag pluggar i 5 h när Tova är på dagis, men sen får jag gosa med min älskling hela eftermiddagen -mys ! jag läser en distanskurs i östersjöns miljö som egentligen skulle varit klar för länge sedan men som vanligt så ligger jag efter. Men just nu så känns det helt ok. Jag är inställd på exjob till hösten. 

Jag har kommit in i ett "flow" vad gäller scrappande och har 5 nya Lo's att fota och lägga ut tror jag :-)

NU ska jag sova. God Natt.

Det bubblar av ord...

Efter att Tova brjade på dagis har det fullkomligt börjat bubbla av ord och egna uttryck, favoriterna är nu: 

Sitta hä(r). 
Titta hä 
Jiiita (rita) hä. 
Titta nu

Men även goisarna har fått namn:

Kossan Cornelia = Nene
Tigern Torsten = Ti

Och lite annat smått och gott:

Storebror Jonathan = Poppa (???? vad kom det ifrån..)
Jaha
Brum = Bvum
Lila (om typ rosa och blått och så vidare...)
Ner = Ne

Och så mycket mer men jag har lite svårt att tänka just nu :-) Det har varit en lång dag och jag är väldigt förkyld, hoppas att det går över snart !! Jag ska ta och fota hur det ser ut här hemma när orken återvänder och så har jag scrappar några nya Lo's som jag ska fota :-)


Farmorgos i soffan

Farmorgos i soffan


BRUM !!!

BRUM !!!

Bobbycar

Bobbycar

Tova fick den här fina bobbycaren på påskafton från farmor och mormor

Påskgumma 2

Påskgumma 2

Liten påskgumma

Liten påskgumma

Liten påskgumma påväg till dagis på skärtorsdagen. Dockvagnen som är mammas gamla och åkt fram och där får ALLA kompisdjur åka !

Finaste kläderna

Finaste kläderna

Så här söt var tova i t-shirt och kalasbyxor från pop och princesskjol från lindex :-)

Ett nytt kapitel

Ett nytt kapitel

Nu har Tova börjat på dagis. Det har varit en stor omställning, men jag tror att det kommer att bli toppenbra. Första dagarna gick bra tills hon började förstå att hon faktiskt skulle vara där under dagen då kom en tid  med panikgråt när vi skulle lämna och hon var väldigt försiktig och avvaktande på dagis. MEN det har vänt ! Och i går när jag lämnade var det första gången som hon inte grät :-) Fröknarna tycker att det går mycket bättre hela tiden också så det blir nog bra till slut det här. Jag tror att det är jättebra för henne att gå på dagis och träna sig på att avra med andra barn och så får hon mer stimulans och pratet har fått en riktig skjuts på den här korta tiden -superroligt !

Frukost i nya köket

Frukost i nya köket

Blicken...

blicken..

Underbara lilla du

Underbara lilla du
Tova gosar med älsklings sälen Sahara.

Jiiiiita

Jiiiiita
Jiiita säger Tova ofta och rita är verkligen en favvo syssla. Här Ritar Tova och Jonathan tillsammans.

Julklapps zooet

Julklapps zoo't

Här provas julklappszooet från fisherprice för första gången. Det är jättepopulärt med en massa fina djur.

Tillbaka !!!

NU har vi fått INTERNET igen !!!! Det har gått 6 veckor och jag har blivit fullständigt galen och samtidigt förstått mitt internet beroende... Nu hoppas jag kunna börja blogga igen, tjoho !!!

Nu bor vi i radhuset i alla fall och det funkar finfint. Vi duschar i tvättstugan över golvbrunnen, men annars så växer det fram så sakterliga. Väldigt skönt att ha flytten bakom sig ! Ska ta lite nya bilder härifrån och lägga upp så att ni får se skillnaden :-)

Nu ska jag SURFA och njuta varje sekund ;-)

RSS 2.0