Nu har vi golv i vardagsrummet !!!

Nu har vi golv i vardagsrummet !!! Heja älskling vad du är duktig ! Pust vad skönt. Och Tovas rum är inte bara grönt utan SUPERGRÖNT ! Det blir djungeltema där :-D  Nu är det också "foam" (sån't som ligger under golvet) på plats så det är bara att börja lägga golv... Åh vad skönt om lillsnufflan kan sova i eget rum från början !

Hallen där det ska vara laminatgolv har också börjats med...  Det blir nog bra det här i alla fall !

Ikväll hade tova 37,2 så *peppar peppar* verkar det här vända nu !


**********************************************************

Förresten: HUR kunde Rickard och CISSI åka ut i fredags i let's dance ???? 

De var mina favoriter, men jag känner mig lite skyldig eftersom jag inte röstade. Till mitt försvar så kom jag inte hem från jobbet förrens nio och hade ju då missat en massa. Let's dance är för övrigt väldigt roligt att titta på på fredagkvällar, jag får en väldans lust att dansa själv.  Men det här var en väldigt stor besvikelse !  Jag hejjade ju då också på Cissi och Martin förra säsongen, jag tycker att Cissi är jätteduktig på att få ihop bra koreografier.  




Ännu mer sjuk... och hur ska det gå med rusten ?

Idag hade Tova 39,4 i morgon temp. så det verkar inte bättre än att det är Jonathans sjukdom hon har :-( Nu ligger hon och sover lilla grynet. Tur att IPREN © finns !!! Det är det ända som tar ner febern när den är som jobbigast.  Så summa summarum så är jag hemma idag istället för i radhuset, liksom igår... (hann dock dit ett par timmar på kvällen när farmorn och jag bytte plats en stund)

Läget i radhuset är nu så här:

KLART för inflyttning: Jonathans rum, Vårt sovrum.

Annars ser det ut så här:

Vardagsrummet har färdigmålade väggar och fondtapet på plats. Snickerierna är lackade en gång, men behöver minst ett, kanske två lager färg till, men det kan ju göras efter att vi flyttat in. Golvet håller Daniel på att lägga i skrivande stund -det måste bli klart för på torsdag kommer nya soffan !!! ( IKEAS  kramfors, se nedan)Den här delen kommer nu och så har vi köpt klädseln till en till tvåsits som vi ska köpa senare. Klädseln var utgående och vi ville att båda sofforna skulle vara lila. Jag äääälskar färgen. Först var vi inne på grå eller brun, men så kände vi när vi såg den att wow det är blir nog superbra. Vi tog med oss en rulle tapet för att kolla för säkerhetsskull, men jag tror att det blir jättebra.  Tur med Ikeas soffor är ju att klädseln är AVTAGBAR och kan lätt både tvättas och bytas ut om man vill ha variation :-)

74539_PE182589_S4.jpg

Tovas rum är nu bredspacklat, slipat och målat och sedan finspacklat igen. Idag skulle Eva och Lasse (farmor och farmors särbo -TACK för all hjälp !!!) slipa och grundmåla igen. Vi har inte köpt väggfärgen dit än, men vi tänker oss jungelgrön och så ska jag senare och kanske med Daniels hjälp försöka snickra ett träd med lianer och så blir det korallrevsgardiner från IKEA. Igår grunadade jag snickerierna och sovrumsdörren så det ska lackas 3 gånger nu. Elementet behöver målas (minst 3 gånger) och golv ska läggas. Tovas rum blir nog INTE klart innan nästa helg...

 

 

Köket har kommit väldigt långt. På måndag kommer förhoppningsvis spisen, diksmaskinen är på plats liksom den "stora" bänkskivan med diskhos och blandare. Det är lvar att buta dem två mindre bänkskivorna. Mosaik saknas ovanför bänkarna och vi har inte junnit måla några skåpluckor eller lådor... MEN att det finns golv och fungerande diskho, diskmaskin och spis är ju gott nog ! Lasse har också skruvat ihop vårat nya köksbord med stolar, det blev kanon !

 

Hallen är bara kaos... bara halvspacklad och inget golv...

 

Lilltoan är jättekaos... dock med en fungerande toalett, men utan handfat...

 

Badrummet har fått en ny golvbrunn som duktiga D har gjutit fast själv och täppt igen hålet ner till tvättstugan :-D

 

Men flytt om en vecka blir det...


Planritning repris

Källaren...Köpa radhus !

Eftersom det var så länge sedan som vi köpte radhuset och visade de här bilderna så tänkte jag att det var på sin plats med lite repitition för att få en känsla för vad vi gör.

Liten sjukling

Tova har fått feber idag, 38,6 efter middagsluren :-( Jonathan har haft influensan med hög feber i en vecka. Hoppas verkligen inte att det är det ! (fast det är ju så klart mest troligt...) 

Typiskt, för i morgon kommer min syster och Tovas kusin Maja som vi inte har träffat sen i höstas.  Dessutom så blir det ingen rust i huset för mig utan hemma med sjukt barn :-( 

Nästa helg går flytten...

Hoppas att lillaskrutten kryar på sig snabbt !

ps. Dock så har vi nu mera rinnande vatten i köket och diskmaskin inkopplad ! (Ny köksbänk, ny diskho och ny blandare är på plats)

Tova och pratet

Tova har ju varit lite segstartad vad gäller talet, men det verkar som om det släpper nu, det kommer nya ord varje dag. Det här säger hon nu:

Apa             (premiär idag)
Titta             (Tjatar det heeela tiden...)
He Då         (Hej då)   
Tittut            (stor favorit)
Hej
Där 
Den
Aj
Mamma          (Jätte tydligt nu
Pappa             ( " " " )
Kaam               (Kram)   
Ka                  (katt)
Vovovov         (Hund)
momo           (mormor, blir också moma och lite så där...)
Kiss
Tuututuut        (bilar, båtar, traktor)
Grrrr                (Så säger tigern)
Kack               (Så säger ankan och grodan)
Tack
ita                (rita)

Men sen förstår hon ju i princip allt man säger ...

Kök

Kökimage198image199

Bild ett: Matplats. Nya köksbänkarna står lutade mot väggen och nya ekmöblerna ligger i kartongerna. 

Bild 2: Närbild av struktuttapeten i köket

Bild 3 : samma som bild 1

Vitt Vardagsrum

Vardagsrummetimage196

Det ät vitt och sååå ljust ! På bild 2 syns väggen som blir fondvägg.

Jonathans rum

Jonathans rumimage194

Färdigt !!! (förrutom möbler och grejor...)

Badrummet

Nu har hantverkarna varit och gjort sitt för ett tag med rören i badrummet och så här såg det ut när vi kom dit . 

Bild 1. hjälp man ser ner i tvättstugan !!! För att vara snälla och tidsbesparande av deras dyra tid så tyckte dem till Daniel att det där fixar du väl att guta igen själv ?  Panik!

Bild 2. Avklipta rör 

Bild 3. Äntligen så har vi tömt badrummet på skrot och kört det till återvinningen. Nu ska det börjas rustas !


Badrummetimage191image192

Sovrummet

Här är helgens arbete i sovrummet. 1. Fantastisk lila fondvägg :-)   2. Fondtapet på plats, Fiiiint !    3.Närbild fondtapet (Eco -Linné)   4. Golvet är till 3/4 på plats och jag älskar resultatet !

Sovrummet image187image188image189

Blåbär är mums !

Blåbär är mums !

Vi har varit till en dietist med Tova för att hon ligger lite dåligt på kurvan, lilla fröken väger fortfarande under 10kg. Besöket gick jättebra och dietisten tyckte att vi verkade äta vettiage än många och såg det absolut inte som ett problem att vi och Tova är vegetarianer. Ett tips som hon hade för att få in mer kalorier under en dag var att äta efterrätt med frukt och bär och fet turkisk/grekisk yoghurt till.Tova ääälskade sin första efterätt, det sa bara slurp !

Prova skor

Prova skor image183
image184

Mamman fyndade dessa fantastiska finskor på rean (wedins). I love them !!! Och det gör Tova också :-) Hon hittade skorna drog ner dem från hyllan och kom klapprandes i dem (hon hade satt på dem helt själv).

Busunge !

Busunge !  image181

Bild 1 Varför köra med bilar i garaget när man kan klättra på det ? Och så klart utklädd med bebistunika runt halsen och mössa på huvudet.. hmm..

Bild 2: Det här har mitt barn på sig idag :-) En riktig popis det här, alla kläder kommer från polarn och pyret, det är inte så att mamman har lite mani på det eller så ;-)

Allting tar minst 3ggr så lång tid som man tror....

Idag har vi kört bort ytterligare en lass till återvinningen -skönt ! Klockan är 10 och vi kom precis hem för dagen, Mycket jobba blir det... Men det blir också så himla fiiint ! Idag har sovrummet fått tapet och nu saknas bara golvet: tjoho ! Vardagsrummet är målat och ska få tapet i morgon :-) Nu är också de gamla tapeterna borta i Tovas rum så det kan börjas slipas och spacklas där. Är så trött så jag orkar inte skriva så mycket nu, men jag fotade både i början av dagen och nu innan vi gick hem så jag ska lägga upp bilderna kanske imorgon kväll.

Ikväll sover Tova hos mormor, det är så himlans tomt utan henne här hemma ! Min lilla gosunge :-)

Om två veckor går flytten....

Köket "före"

Köket

Så här såg köket ut för några veckor sedan, nu är det ekgolv på plats och väggarna är tapetserade och målade -bilder kommer i helgen !

Sovrummet

Sovrummet

Det här var andra lagret tapeter som fick sitta kvar till stor del för det satt som berget. Nu är är en lila/grå fonsvägg mot ljusgrå sid väggar. Mot andra väggen blir det en fondvägg av ECO tapeters Linné... (turkos med kvistar och rosa/vita blommor) Ska fota när det är klart ! Och så saknas golvet än..

Badrummet -innan idag..

Badrummet -innan idag..

Idag är hantverkarna och plockar bort ALLT (rör och rubbet) ur badrummet, så nu börjar den stora rusten !!! Tjoho ! Vi har köpt ett badkar och ny toalettstol som bara väntar på att få komma in.

Vardagsrummet i skrot skrud

vardagsrummet

Nu är allt skrot kört till återvinningsstationen och väggarna är spcklade 3 ggr och VITA :-) I helgen blir dem färgen bleksopp och så blir det en brun fondvägg med stora guldlotus på... Sen ska vi bara lägga golv :-)

Rust uppdatering

Jag skulle lägga in en väldigt fin klocka på min blogg, men som det verkar är jag inte den bästa på att klura ut hur man gör :-(  Jag har en HTML kod... Något som vet ?

Just nu är allt ännu mer stressigt än vanligt. Om 3 VECKOR ska vi flytta in i radhuset.... ! Så här är läget nu:

Köket: Tapetserat och målat och har golv ! Nu saknas bara mosaik, bänkskiva, diskhon, diskmaskin och ny spis, men det är ju inte långt kvar !!!

Stora sovrummet är målat så nu saknas bara fondtapeten och golvet... Nära nära. Det blir en superfin tapet som heter Linné **I love it**. Ska bli roligt att fota och visa ! Det blir mörkbrunt ekgolv :-) Det bör nämnas att jag fick spackla 6 (!) lager innan det blev tillräckligt bra...

Vardagsrummet  är bredspacklat och målning pågår för fullt. Vi har köpt färg och beställt taper, golvet ligger och väntar på att bli ditlagt... Nästa helg är målet att vi ska bli klara med vardagsrummet också. 

Hallen är halvspacklad och halvmålat och är lite av en gråzon eftersom vi inte vill göra för fint där medans vi rustar badrummet, som förövrigt inte är påbörjat än, så det blir garanterat provisorisk dush i tvättstugan första tiden..

Jonathans rum är HELT KLART. Fin blå heltäckningmatta och alla lister är på plats -heja !

Tovas rum har vi knappt börjat med, men det är OK, för hon kan ju sova hos oss första tiden även om det blir lite bökigt. 


Så det ovannämnda är nu orsaken till att det inte skrivs så mycket i min blogg för tillfället, men jag ska försöka komma ihåg kameran och uppdatera er med lite bilder !

RSS 2.0